Меню

Погода в Андріївці
Мармузовичі (Андріївка) 

Благодійний фонд
Благодійний фонд «Авангард» – фонд підтримки і розвитку громади села Андріївка. Це неприбуткова організація, яка тісно співпрацює з місцевою сільською радою і діяльність якої спрямована на реалізацію проектів у сфері охорони здоров'я андріївчан, шкільної освіти і дошкільного виховання, культурно-оздоровчого та духовного розвитку андріївської громади. Голова правління фондом – Іванців Надія Семенівна, вихователь ДНЗ «Барвінок». Фонд проводить свою діяльність відповідно до Програми, що складена згідно зі Статутом і функціонує виключно з благодійних внесків на рахунок фонду. Контактні дані: bf_avangard@meta.ua

Читати далі >>


КАЛЕНДАР СВЯТ
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Січень » 18 » Сьогодні другий Святий Вечір або “Голодна кутя”
17:05
Сьогодні другий Святий Вечір або “Голодна кутя”

 

Сьогодні, 18 січня, напередодні одного з трьох найбільших християнських свят Хрещення Господнього або Водохрещі православні та греко-католики святкують «Голодну кутю» або другий Святий Вечір.

Увесь день віруючі люди нічого не їдять – постують. Сідають вечеряти, коли вже засяє вечірня зоря. На вечерю подають пісні страви. У цей день вранці у церквах святять воду. Свяченою водою кожен господар кропить усіх членів сім’ї, хату, інші будівлі, криниці. При цьому кожен старався якнайшвидше покропити свою оселю свяченою водою, щоб першим прогнати нечисту силу. За давньою традицією, церемонія освячення води часто відбувалася під відкритим небом, на берегах річок, струмків, озер. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.

Переглядів: 661 | Додав: ---- | Рейтинг: 0.0/0




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Реклама
Тут може бути Ваша реклама

Друзі сайту
ФК "Сокіл" Андріївка

Час життя сайту

Наша кнопка


Copyright Jadro © 2024 Вхід